Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Uutiset - News

17.3.2017 Päivityksiä pitkästä aikaa

Pitkän hiljaiselon jälkeen, vihdoin päivityksiä ja kuulumisia kotisivuille. Viime vuoden pennut lähestyvät jo vuoden ikää. Kaikki päätyivät parhaisiin mahdollisiin koteihin, joissa ne ovat saaneet viettää setterin elämää juosten pelloilla ja metsissä sekä kotiväkeä viihdyttäen omilla setterimäisillä kujeillaan. Tälle vuodelle meillä ei ole pentusuunnitelmia, mutta toivon mukaan taas ensi vuonna 2018 saamme seurata pienten punavalkoisten tassujen tepsuttelua Rhoswendale kennelissä. Tavoitteena on löytää Islalle; Rhoswendale Cardamom Lady, tämän vuoden aikana täydellinen sulhanen. Yksi potentiaalinen uros onkin jo kiikareissa, tästä lisää myöhemmin. Mikäli kiinnostuit, annan mielelläni lisätietoja. Suunnitelmissa pienellä sukusiitoskertoimella varustettuja punavalkoisia irlanninsettereitä moneen menoon.

Osa D-pentueen pennuista on aloitellut myös näyttelykehissä erittäin menestyksekkäästi. Rhoswendale Diesel On My Tail "Riimi" ehti esiintymään pentukehissä yhteensä kuusi kertaa ollen kolme kertaa vsp-pentu ja kolme kertaa rop-pentu sekä kerran ryp4. Rhoswendale Dressed For Success "Mimosa" kävi pokkaamassa neljä kertaa rop-pentu palkinnon, 1 x ryp1, sekä 1 x ryp3. Rhoswendale Drop Dead Beautiful "Devi" ehti osallistumaan pentukehään vain kerran, mutta sitäkin vakuuttavammin, ollen KSP ry;n nuorten koirien katselmuksessa rop-pentu sekä BIS2. pentu. Mimosa on ehtinyt lisäksi käymään 10 kuukauden iässä jo kerran lahden toisella puolen, saavuttaen 2 x jun sert Virosta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Rhoswendale D-pentue
 
Syntyi 11.5.2016
Yhteensä 3 urosta ja 5 narttua.

Kuva Taija Linna

R. Diesel On My Tail "Riimi"
R. Distant Thunder "Malmi"
R. Double Trouble "Oiva"
R. Dressed For Success "Mimosa"
R. Dizzy Miss Lizzy "Lila"
R. Drop Dead Beautiful "Devi"
R. Divine Romance "Dina"
R. Dixieland Delight "Venni"

Kaikki pennut ovat löytäneet ihanat uudet kodit ja ihmiset!
Kotiin päiviämme jäi ilostuttamaan yksi nartuista "Dressed For Success" sekä sijoitukseen meni narttu "Drop Dead Beautiful". Seuraamme mielenkiinnolla uuden sukupolven kasvua ja kehitystä.
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

19.12.2015 Vuosi 2015; mukavia hetkiä omien koirien, kasvattien ja omistajien kanssa. 

Rhoswendalelaiset tapasivat keskenään erilaisissa yhteyksissä useaan otteeseen; koirat pääsivät juoksemaan ja leikkimään, omistajat päivittämään kuulumisia ja kokemuksia. Vauhtia ja riemua riitti jokaisella tapaamisella!

Näyttelymenestyksestä vuoden aikana mainittakoon seuraavaa;

Poju, R. Chervil Boy saavutti vuoden aikana kaikki sertifikaatit. Pojun näyttelyvuosi huipentui vuoden lopulla Helsingin Voittaja-näyttelyssä, jossa Poju valittiin rotunsa parhaaksi ja se saavutti ensimmäisen tittelinsä sekä cacibit molempina päivinä.

Kamu, R. Cilantro Chap valittiin keväällä rotunsa parhaaksi kymmenen punavalkoisen joukosta Kanta-Hämeen Setterit ja Pointterit ry:n Club Showssa. Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry:n Club Show:ssa Kamu sijoittui paras uros luokassa kolmanneksi.

Remu, R. Cayanne Master esiintyi harvakseltaan ja palkittiin kaksi kertaa sertifikaatilla, sekä kerran cacibilla.

Enda, R. Coriander Kid esiintyi Setteriyhdistysten omissa näyttelyissä sijoittuen aina paras uros luokassa.

Isla, R. Cardamom Lady ehti esiintymään vuoden aikana niin koti- kuin ulkomailla saavuttaen kaiken kaikkiaan 9 uutta titteliä, kaikki sertifikaatit ja muutaman cacibin.

Sissi & Luna, R. Cassia Lass & R. Chili Chica debytoivat näyttelykehässä, saaden laatuarvosanaksi erittäin hyvän. Myös Hertta, R. Caraway Baby palkittiin eh:lla.

"Mauste"-pentueen vanhemmat Amanda ja Riku esiintyivät myös vuoden aikana muutaman kerran. Amandan parhaana saavutuksena mainittakoon Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit ry:n Club Show ROP & BISII. Riku palkittiin vuoden aikana mm. muutaman kerran rotunsa parhaana veteraanina.

Kiitokset kaikille aktiivisille kasvatin omistajille, vuodesta ei olisi tullut yhtä hienoa ilman teitä! Vuodelle 2016 toivon onnistumisen ja ilon hetkiä kaikille punavalkoisten omistajille!

Rhoswendale Cilantro Chap "Kamu" ROP & BIS 5. KSP Club Show 2015_______________________________Rhoswendale Chervil Boy "Poju" ROP & Helsingin Voittaja 2015

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
28.3.2015 Lisää titteleitä ja menestystä


Maaliskuun alussa osallistuimme Liettuassa, Vilnassa järjestettyyn näyttelyviikonloppuun, joka sisälsi kaksi kansainvälistä koiranäyttelyä. Matkasimme Liettuaan taas tutulla kokoopanolla; Isla ja Amanda sekä Sirken pojat Parker ja Sulo. Viikonloppu sujui ihan mahtavasti; Liettuan Voittajassa Amanda oli rotunsa paras, joka huipentui vielä ryhmäkilpailun kakkospallille. Sunnuntaina oli Islan vuoro olla rotunsa paras. Molemmat saavuttivat kaikki tittelit, mitä siltä reissulta oli mahdollista saada. Amandasta tuli Liettuan ja Baltian muotovalio, sekä Liettuan Voittaja 2015. Islasta tuli Liettuan Juniorimuotovalio ja Liettuan Juniorivoittaja 2015.

Maaliskuun lopulla oli vuorossa kaksi kansainvälistä näyttelyä viikon välein ihan täällä kotimaassa; Lahdessa ja Turussa. Lahteen osallistuivat meidän tiimiläisistä Poju, Remu, Riku ja Isla. Tuomari Arja Koskelo valitsi Pojun urosten parhaaksi, Rikun hävitessä niukasti pojalleen, saavuttaen kuitenkin ROP-veteraanin arvon. Isla oli paras narttu ja lopulta myös rotunsa paras. Remu sai tyytyä tällä kertaa erittäin hyvään.

Turussa Isla vakuutti rodun kotimaan tuomarin Rachel Shaw-Raineyn tullen taasen parhaaksi nartuksi ja lopulta VSP:ksi. Islalla nyt plakkarissa Suomesta junnuluokasta vakuuttavat kuusi sertifikaattia. Myös Poju oli tuomarin mieleen ja saavutti vara-sertifikaatin. Enää yksi junnuluokan näyttely edessä, jonka jälkeen koittaa nuortenluokkaan siirtyminen.