Uutiset - News

Kaikki pennut löytäneet kodit

Kiitos kaikille mielenkiinnosta pentujamme kohtaan, viimeinenkin on löytänyt kotinsa. Nyt meillä on parin vuoden tauko kasvatustoiminnasta, jonka aikana keskitymme harrastamaan koiriemme kanssa. Meihin voi toki olla yhteydessä mikäli rotu kiinnostaa, kerron mielelläni lisää.

(18.9.2023)

Neljäviikkoiset pennut

Ensimmäiset kunnon valokuvaukset uudesta Rhoswendale sukupolvesta saatu päätökseen nyt kun pennut täyttivät neljä viikkoa. Kovasti ovat kasvaneet ja kehittyneet ja aivan syötävän suloiset päät ja ilmeet kaikilla pennuilla. Nämä pennut tulevat särkemään sydämiä ja kääntämään katseita tulevaisuudessa, kun tekevät sitä jo nyt! 

Yksi pentu omaa kotia vailla. Vielä siis ehdit saamaan oman kaverin, mikäli sinulla on tarjota setterille sopiva syli ja koti.

Kuvat Outi Miettinen

(5.8.2023)

Kolmeviikkoiset pennut, pari poikaa vielä vailla omaa syliä

Pennut ovat täyttäneet jo kolme viikkoa ja kasvaneet kovasti. Kaksi urospentua vielä vapaana. Olisiko sinulla sydämessä pienen punavalkoisen pojan kokoinen aukko täytettäväksi? Nyt olisi hyvä tilaisuus saada arkea sulostuttamaan kiva kaveri, joka on aina valmiina lenkille tai muuhun yhdessä tekemiseen, mutta viihtyy myös sohvalla oman ihmisen kainalossa. Punavalkoinen irlanninsetteri soveltuu myös erinomaisesti lapsiperheen koiraksi sekä monenmoiseen harrastamiseen. Pennut luovutusiässä syyskuun lopulla. 

Olethan yhteydessä, niin jutellaan lisää! Meillä ei ole suunnitteilla pentuja ainenkaan seuraavaan kahteen vuoteen, joten nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen. 

Alla kuvissa kaikki ihanat pojat.

(27.8.2023)

Sansan ja Kenneyn pennut ovat täällä!

2 narttua ja 4 urosta syntyivät 4.8.2023. Pennut ovat terveitä ja Sansa loistava äiti. 

(6.8.2023)   

Tiineys varmistunut

Pakastesiemennys onnistui taas yli odotusten Reprovetin Lenan taitavissa käsissä, Sansasta tulee äiti! 

Odotamme isoa pentuetta syntyväksi elokuun alussa, ultrassa näkyi kahdeksan pentua. Sen verran tiiviisti pennut ovat toisissaan kiinni, että lopullinen pentumäärä jää nähtäväksi, saattaahan siellä vielä joku bonus pentukin olla tulossa. 

Tämä tulee olemaan Sansan ensimmäinen ja todennäköisesti myös ainoa (Sansa on sijoituskoira, omistajuus siirtyy pentujen jälkeen) ja Kenneyn neljäs, mutta ensimmäinen Ison-Britannian ulkopuolella syntyvä pentue. Muutama pentu jo alustavasti varattu. 

(4.7.2023)   

No nyt on jännää...

Sansa siemennettiin kuluneella viikolla komean englantilaisen Kenneyn pakastesiemenillä. Pitkään suunnitellun ja hartaasti odotetun G -pentueen laskettu aika on elokuussa viikolla 31. Mikäli olet haaveillut omasta punavalkoisesta ystävästä, nyt on juuri oikea hetki tarttua toimeen ja ottaa rohkeasti yhteyttä. Kerron mielelläni lisää tästä upeasta yhdistelmästä. 

Katso pentueilmoitus isommassa koossa "Pentuja" -sivulla.

(8.6.2023)

Ilonhetkiä...

Eden & Mimosa

Pitkästä aikaa päivitystä meidän kennelin elämästä. Vuosi 2022 on sujunut alkusyksyyn mennessä sekä ilon että surun merkeissä. Edelliskesän pentueesta kotiin jäänyt Eden on kasvanut ja kehittynyt hitaasti mutta varmasti jo reilu vuoden ikäiseksi kaunottareksi, joka on luonteeltaan kiltti ja kuuliainen. Tulinen irlanninsetterin luonne nousee esiin ja vauhtia riittää kyllä aina silloin kun ollaan lähdössä ulos. Eden on opetellut uimaan, katsotaan kuoriutuuko yhtä innokas uimari kuin Mimosasta. Kolmessa virallisessa näyttelyssäkin ollaan piipahdettu junnuluokassa, joista tuloksena laatuarvostelussa erinomainen jokaisessa näyttelyssä, yksi juniori sertifikaatti ja ensimmäinen sertifikaatti. Myös osa Edenin sisaruksista on ehtinyt aloittaa näyttelyissä käymisen. Eden ja emänsä Mimosa ovat parhaita kavereita, leikkivät ja touhuavat pihalla kaiket päivät ja viihtyvät ulkona keskenään tuntikaupalla. 

Sisarusten tuloksia virallisista näyttelyistä:
Rhoswendale Full Of Fire "Niilo" 3 x JUN SERT, 2 x SERT, FI & EE JMVA
Rhoswendale Follow That Dream "Maisa" 1 X VSP, 1 x ROP, 3 x JUN SERT, 2 x SERT, FI JMVA
Rhoswendale Flying Without Wings "Eden" 1 x JUN SERT, 1 x SERT
Rhoswendale Fairytales Come True "Arya" eri/1.
Rhoswendale Feather In The Wind "Mandy" h

Myös muutama muu kasvatti on käynyt näyttelyissä vuoden aikana erinomaisin tuloksin:
Rhoswendale Enchanted April "Ella" 2 x CACIB, 2 x ROP (Liettua), 1 x ROP (Viro), vahvistui samalla BALT & EE & LT & LV MVA
Rhoswendale Dizzy Miss Lizzy "Lila" 3 x CACIB, 2 x ROP, 1x VSP (Liettua), vahvistui samalla BALT & EE & LT & LV MVA ja C.I.E
Rhoswendale Diesel On My Tail "Riimi" PU2, 6 x ROP, RYP 4.
Rhoswendale Drop Dead Beautiful "Devi" 2 x VSP, 2 x ROP, RYP 4. 
Rhoswendale Endless Summer "Sansa" 2 x SERT, 1 X CACIB, 1 x VSP, 2 x PN2
Rhoswendale Easy Rider "Ässä" 1 x SERT, 1 X VSP
Kasvattajaluokassakin kisattiin muutamaan otteeseen vuoden aikana setteriyhdistysten näyttelyissä. Huhtikuussa KSP Club Showssa kolmesta aikuisesta kasvatista koostunut ryhmä palkittiin rotunsa parhaana sekä näyttelyn kolmanneksi kauneimpana kasvattajaryhmänä. Kasvattajaluokkaan osallistuneet koirat pärjäsivät myös erinomaisesti näyttelyssä: Rhoswendale Endless Summer "Sansa" oli VSP, Rhoswendale Drop Dead Beautiful "Devi" PN2, Rhoswendale Diesel on My Tail "Riimi" PU2. 

KSP Nuorten koirien katselmuksessa toukokuussa, jossa Rhoswendale Full Of Fire "Niilo" oli ROP & näyttelyn kaunein juniori ja Rhoswendale Feather In The Wind "Mandy" VSP juniori, palkittiin nuorista F-pentueen kasvateista koostunut ryhmä rotunsa parhaana sekä näyttelyn kauneimpana kasvattajaryhmänä.

Punaiset ja Punavalkoiset irlanninsetterit Open Showhun kesäkuussa oli ilmoittautunut kolme kasvattiani, joten sinnekin saimme ryhmän kasaan. Siellä kasvattajaryhmä oli rotunsa paras sekä näyttelyn toiseksi kaunein kasvattajaryhmä. Rhoswendale Follow That Dream "Maisa" nappasi myös narttujen voiton, kuten myös seuraavana päivänä järjestetyssä Club Showssa. Kasvattajaryhmään osallistuneet kaksi muuta kasvattia sijoittuivat myös hienosti Open Showssa; Rhoswendale Full Of Fire "Niilo" oli PU2 sekä siskonsa Rhoswendale Feather In The Wind "Mandy" PN3. 

KSP Nuorten koirien katselmus

KSP Club Show

Punaiset ja Punavalkoiset Irlanninsetterit Open Show

Pari Ellan ihanista pennuista

Mimosa steriloitiin alkuvuodesta, joten Mimosalle ei ole enää odotettavissa pentuja. Mimosa ehti kuitenkin saada kaksi pentuetta, yhteensä 20 jälkeläistä, joka on varsin hyvä määrä näin pienilukuisessa rodussa. Mimosasta tuli myös mummo kesän aikana, kun Shendalay kenneliin Paimioon syntyi pentue Mimosan tyttärelle Ellalle. Kävin auttamassa ensikertalaisia synnytyksessä ja sain toivottaa maailmaan tervetulleeksi 10 täydellisen tervettä rotunsa edustajaa. 

Vuodelle 2023 meillä on suunnitteilla pentuja Rhoswendale kenneliin sijoituksessa olevalle Sansalle, joka on kyseisen Ellan täyssisko, joten voi olla että Mimosa-mummo pääsee auttamaan tyttären pentujen hoitamisessa täällä kotona ensi syksyn aikana. Sulhanenkin on jo päätetty, mutta siitä lisää hieman tuonnempana. Joka tapauksessa mielenkiintoinen yhdistelmä tiedossa.

Edellisvuoden pentujen kanssa ollaan tavattu sekä joukolla että yksittäin pitkin vuotta. Kiva on ollut seurata kuinka kaikista on tullut tärkeitä ja rakastettuja perheenjäseniä uusissa kodeissaan. Pennuista on kasvanut sosiaalisia ja mukavia rotunsa edustajia. Nuoriso osaa kuitenkin olla myös rasavillejä ja välillä koetellaan omistajan hermoja, kun korvat saattavat olla kadoksissa jos ympärillä tapahtuu jotain mielenkiintoista. Lokakuun puolessavälissä suurin osa näistä nuorista koirista tullaan terveystutkituttamaan virallisesti luuston osalta. Tästä pentueesta Norjaan muuttaneelta Famelta, Rhoswendale Famous Grouse To Snårypalta, on jo lonkat kuvattu ja terveiksi todettu tuloksella A/A. 

...Surunhetkiä

Vuoteen on mahtunut myös surua. Islalle ilmaantui loppuvuonna 2021 tulehduksellinen maitorauhaskasvain, joka poistettiin, mutta todennäköisesti kasvain oli kuitenkin jo ehtinyt tehdä etäpesäkkeitä. Isla oli vasta 8,5 vuotias, parhaassa keski-iässä oleva koira. Isla kuoli kotiin sunnuntaiaamuna 22.5 mitä ilmeisemmin sisäelinkasvaimen repeämään ja sisäiseen verenvuotoon nopeasti ja suhteellisen rauhallisesti. Saimme siis vain puolisen vuotta lisäaikaa kasvaimen poiston jälkeen. Vaikka olin henkisesti valmistautunut jo siihen että tulehduksellisten maitorauhaskasvainten ennuste ei ole kovin hyvä, tuli Islan poismeno niin äkillisesti suurena järkytyksenä. Isla oli muuten täysin terve koko elämänsä, eikä oireillut sisäelimeen todennäköisesti levinnyttä kasvainta millään tavalla kuin vasta myöhään edellisenä iltana ennen kuolemaansa.

Vain reilu kolme kuukautta myöhemmin jouduimme saattelemaan myös Islan emän, Amandan, viimeiselle matkalle. Amanda ehti vajaan kolmentoista vuoden ikään ja kunto heikkeni pikkuhiljaa. Ehdimme viettämään vielä ihanat kaksi viikkoa yhdessä mökkilomalla saaressa, kunnes kotiinpaluuta seuraavan päivänä Amandan kunto romahti ja oli aika tehdä viimeinen palvelus mummokoiralle. Niin siirtyi myös Amanda Islan seuraan sateenkaarisillalle, koirien taivaaseen, jossa vastassa olivat varmasti myös kaikki muut sukulaiskoirat.

Isla & Amanda